Divatbemutató az Arany Csillagban

Szombaton este rendezte meg a Kiskereskedelmi Vállalat divatbemutatóját az Arany Csillagban. (…)
A szolid elegancia értékmérője volt minden egyes ruhadarab. Az Arany Csillag zenekarának lágy, édes melódiáira jöttek a manekenek, s a közönség nagy érdeklődése közepette léptek fel a pódiumra. Felvonultak a legmodernebb kisestélyi ruhák, a tűsarkú körömcipők, láthattunk elegáns gyapjúszövet kiskosztümöt, export minőségű sötétszürke kamgarn öltönyt kétsoros fazonnal, s élénk, ütemes taps jutalmazta az ismét divatba jött tiszta gyapjúból készült szmokingot, mely bálba, színházba, esküvőre egyaránt elegáns viselet.
A szmokingot 1814 forintért lehet vásárolni a Kiskereskedelmi Vállalat sztálinvárosi üzleteiben. Láthattunk kisipari készítésű gojzer varrott cipőt 395 forintért, borjúbox körömcipőt, műanyag táskát, szegelt és varrott talpú dupla talpas félcipőt. Szövetből készült kiskosztümöt bordó, sötétkék és fekete színben. Élénk érdeklődés kísérte a tűsarkú szandált is, mely mindössze 184 forintba kerül.
A divatbemutatón a helyi Vegyesipari Vállalat ruháit is felvonultatták. Az ízléses, szép kivitelezésű ruhák, kiskosztümök városunk büszkeségei lehetnek.
A divatbemutatóhoz a műsort az Arany Csillag zenekara és a házi dizőz szolgáltatta. Remek dobszólók, slágerek hangzottak el, s nagy taps jutalmazta Budai Mocsár Ferenc “kanári szvift”-jét, mely nemcsak vonzó, bájos, de igen színvonalas is volt.

Sztálinvárosi Hírlap, 1958. március 4.

(A posztban szereplő képek némelyike nem biztos, hogy a leírt eseményhez tartozik.- szerk.)

k2 notes

  1. ujvaros posted this