Élüzem lett a MÁVAUT

Az ember örül, ha eredményeket lát!… Százszorosan örül azonban, ha egy olyan üzem dolgozóival ünnepelheti a munka eredményeit, akikkel nem egyszer kénytelen volt komoly hibákról beszélni.
Így van ez a Sztálinvárosi Mávauttal is.
A Mávaut élüzem lett!…
Van ebben valami elgondolkoztató!
Nem is a termelési eredményekben keressük a dolgok nyitját, mert ezen a téren a Mávaut régebben is kiválót nyújtott. Az utas szemével nézzük most a vállalatot.
Az irodaház felől bekanyarodik egy külsőre tisztának látszó autóbusz. Megállóhoz érve kalauznő ugrik le róla és udvariasan tessékeli a kocsiba az utazót. Belül rend és tisztaság. Pár perc s a Sztálin-úton újabb “busz” tűnik fel.
A Béke-téren álldogálunk. Kissé türelmetlenül tekintünk az órára. Egy arra menő forgalmista udvariasan érdeklődik: “Hova utaznak kérem?” S udvariasan ad felvilágosítást, hogy mikor indul autóbusz a kérdezett irányba.
Nagy átalakuláson ment át a Mávaut néhány hónap alatt. S ha a hibákért gyakran a Mávaut igazgatóját, Kerekes elvtársat okoltuk, most a Mávaut kollektívája mellett az eredményeket is neki kell tulajdonítanunk.
Sztálinváros utazóközönségének a Mávaut kitüntetése alkalmából csak az a megjegyezni valója: új eredményekért, új munkasikerekért, hazánk és városunk felvirágoztatásáért dolgozzanak tovább besülettel.
E. K.

Sztálinváros, 1955. április 29.

k5 notes

  1. ujvaros posted this